Leírás és Paraméterek
Csak víz és só kell hozzá!
Élesztő helyett natúr kovásszal tudod elkészíteni a szuper finom és egészséges kenyeredet.( ezt már tartalmazza is a liszt :) ) Az így készült kenyered a speciális összetevőknek köszönhetően kellemes ízű, magas rozstartalmú lesz, valamint gazdag B1-vitaminban, folsavban, kálciumban és rostban.
Ajánlott: anyagcsere- és emésztési zavarokban szenvedőknek
Élesztő nélküli kenyér készítése
Előtészta:
Hozzávalók:
200 g Élesztő nélküli kenyérliszt
200 ml víz (kb. 40 ˚C-os)
Keverd össze a lisztet a vízzel, majd 12 órán át tartsd szobahőmérsékleten.
Tészta:
Hozzávalók:
400 g Előtészta
200 g Élesztő nélküli kenyérliszt
8 g só
100 ml víz (kb. 45 ˚C-os)
Az előzőleg elkészített előtésztádhoz add hozzá a lisztet, a sót és a vizet, majd alaposan dagaszd össze.
Letakarva, 1 órán keresztül meleg helyen keleszd, ezután még egyszer gyúrd át. Tedd formába vagy szakajtóba és először 240˚C , majd 200˚C- on, összesen kb.1 óráig süsd.