Spájzold Be! Szárított kovászpor 200 g
Egységár: | 10,10 Ft/g |
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható (nem garantált) kiszállítás: | 2023. március 22. |
Leírás és Paraméterek
Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér
- Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag
- Elősegíti a helyes savfok beállítását
- Aromás kenyér ízt kölcsönöz
- Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat
Hosszú kelesztéshez ajánljuk!
A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros bacik elszaporodását.
A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában.
Sütőélesztőt nem tartalmaz.
A csomagban lévő kovászmennyiség 40 db 500 g-os kenyérhez elegendő.
A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat.
Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen új világot.
Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától!
Adagolása lisztsúlyra számítva: 1%
Összetevők | Búzaliszt, tejsav |
Allergének | glutén |
Nyomokban tartalmazhat | szójaszármazék, mustár, csillagfürt |
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só <0,01 g |
Száraz hűvös helyen tárolandó | |
Származási hely | Németország |