Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz.
Termékek Menü

Spájzold Be! Azonnal használható kovászpor 50 g

Ár:
945 Ft
Egységár: 18,90 Ft/g
  • Aktív élesztővel és tejsav baktériummal
  • Nem tartalmaz sütőélesztőt

Elérhetőség: Raktáron
Várható (nem garantált) kiszállítás: 2024. május 21.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Dagasztótál zománcozott 32 cm Dagasztótál zománcozott 32 cm
3.710 Ft
Mennyiség:db

Leírás és Paraméterek

Szárított, lágy-aromás búzakovász - aktív élesztővel és tejsav baktériummal.

A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E termékünk abban különbözik a szárított kovászainktól, hogy semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk. 

Természetesen e termékünk SEM tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt!

Felhasználására 2 módszert javaslunk. 

1, Sütés előtésztával 

500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. 

Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni. 

2, Sütés közvetlen bekeveréssel

1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. 

Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni. 

FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát.

Kenyérsütő géphez nem ajánljuk.

Adagolása: Lisztsúlyra számítva 5 %.

 

Összetevők Szárított búzakovász (búzaliszt, starterkultúra (búzaliszt, víz))
Allergének glutén
Nyomokban tartalmazhat tojás, tej, szójaszármazék
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1615 kJ / 381 kcal, Zsír 1,4 g, amelyből telített zsírsavak 0,6 g, Szénhidrát 75,4 g, amelyből cukrok 1,4 g, Rost 2,1 g, Fehérje 14,9 g, Só <0,01 g
Száraz hűvös helyen tárolandó
Származási hely Németország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!