Leírás és Paraméterek
Levegős, laza szerkezetű, friss és aromás, ropogós héjú kenyér válik belőle. Összetételénél fogva könnyen emészthető, egyedi formájú búzakenyér. Kiválóan illik sajtok és borok mellé baráti összejövetelen, vagy egy meghitt vacsoránál.
A régi paraszti idők emlékét idézi. A lisztkeverék használatával egy hosszú érésű lágy tésztád lesz, mely kimagasló minőségű kenyeret eredményez.
RECEPT!
Hozzávalók:
65 g Gyökérkenyér liszt
260 g búzaliszt
1 g élesztő
240 ml víz
Alaposan keverd össze a liszteket a vízzel és az élesztővel, majd dagaszd jól össze, végül
olajjal megkent tálban, meleg helyen 3-4 órát keleszd.
A megkelt tésztát öntsd ki a tálból, formáld hosszúkás alakzatra, a két végét sodord ellentétes irányba, majd tedd sütőlemezre.
Először 250 C-on majd 200 C-on, összesen kb. 35-40 percig sütjük.
Összetevők | Búzaliszt, búzasikér, étkezési só, szárított búzakovász, dextróz, árpamalátaliszt, rozsmalátaliszt, búzamalátaliszt, élesztő (inaktív), aszkorbinsav, enzimek |
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energiatartalom 1352 KJ / 323 kcal, Zsír 1,9 g, ebből telített zsírsavak 0,4 g, Szénhidrát 48,0 g, cukor 4,8 g, Rostanyag 2,7 g, Fehérje 26 g, Só 11,67 g |