Leírás és Paraméterek
Élj könnyebben a Diétás kenyérrel!
Ha fogyni szeretnél vagy tartani a súlyod akkor ebből a lisztből süss kenyeret! Nincs farkaséhség, sokáig telítettségi érzést okoz.
Cukorbetegek is fogyaszthatják speciális diéta keretében: A GLYX-kenyér kevésbé növeli a vércukorszintet, mint az egyéb sütőipari termékek. A hasnyálmirigyet is tehermentesíti. Az alacsony GI (glykémiás index) miatt elkerülhető a nagy vércukorszint ingadozás. Kevés inzulin lesz a vérkeringésedben, ezért gyorsabb lesz a zsírégetés, csökken a zsírlerakódás. Természetesen nagyobb a hatása, ha elegendő mozgás is része az életednek.
Diétás kenyér készítése
Előtészta:
Hozzávalók:
160 g Diétás kenyér liszt
190 ml víz (kb. 50 ˚C-os)
Összekeverjük a lisztet a vízzel, majd 2-3 órát állni hagyjuk
Tészta:
Hozzávalók:
350 g Előtészta
85 g búzaliszt
60 g rozsliszt
7 g élesztő
80 ml víz
Az előzőleg beáztatott előtésztádhoz add hozzá a liszteket, az élesztőt és a vizet, majd alaposan dagaszd össze, és fél órán át pihentesd.
Ezután újra gyúrd át és formázd meg.
Először 250˚C , majd 200˚C -on összesen kb.1 óráig süsd.
Tipp: Sütés előtt kukoricás magkeverékbe forgathatod