Leírás és Paraméterek
ÚJRA rendelhető, FRISS őrlésű!
Egy igazi ősi lisztkülönlegesség, amit a Gabonák Fáraójának is neveznek.
TUDTAD? A kamut búzát az alábbi neveken is ismerheted: pártus búza, tevefog, próféta búzája, balady durum.
► Íze (csodálatos, enyhe „diós-vajas” ízvilág), illata különleges, a belőle készült kalács, kenyér valami csoda! (Tapasztalat szerint például Királybúza liszttel keverve a legjobb, állagban és ízben egyaránt, de önmagában is bátran használhatod, esetleg alacsonyabb lesz a kenyered -viszont fantasztikus ízű )
► Glikémiás indexe alacsony ( GI: 45), tehát fogyás szándéka, inzulin rezisztencia és cukorbetegség esetén is könnyen beillesztheted az étrendedbe.
► Egészen kiváló beltartalmi értékkel bír: tápláló fehérje tartalma a közönséges búzáénál jóval magasabb, és tele van értékes vitaminokkal (pl: B-vitaminok, E-vitamin) ásványokkal (pl. magnézium, cink, szelén, vas) és nyomelemekkel.
► Nagyon könnyen emészthető, ebben is kiemelkedik a búzák közül (ha érzékenyebb az emésztőrendszered, tegyél a kamuttal egy próbát!)
► Szépséges sárga színét a benne lévő értékes karotin adja.
Gondoltad volna? A kamut lisztből tojás nélkül is készíthetsz tésztát.
| Származási hely | Természetesen magyar termék |
| Összetevők | 100% Kamut finomliszt, 0% adalékanyag |
| Őrlési technológia | Kíméletes, több frakciós őrléssel készül |
| Felhasználás | Minden háztartási célra (sütemények, kenyérsütés, habarások...stb.) felhasználható. |
| Átlagos tápérték 100 g termékben | Energia:1362 KJ/321 kcal, Zsír:2,2g, amelyből telített zsírsav:0g, Szénhidrát:59g, amelyből cukrok:0g, Rost:3,4g, Fehérje:16g, Só:0,01g |
Vélemények
Nem kíván adalékanyagokat mint a ,,mentes,, lisztek, ahhoz, hogy lehessen az étrendbe illeszteni diabéteszben.
Olaszországban nyaralva ( tavaly ) értelemszerűen megkérdezték,
ha cukorbeteg kamut vagy TK pizzát hozzanak ?!