Leírás és Paraméterek
A zabpehelyliszt az őrült zabpehely lisztje (míg a zabliszt a nyers zab őrleménye).
Fehérjetartalma, ásványi anyag- és rosttartalma kiemelkedő.
TUDTAD? B1-vitamintartalma, - melyet stresszel, sok tanulással, éjszakázásokkal, nem megfelelő táplálkozással idézünk elő- szintén magas, és jól hasznosuló formában van jelen.
Elsősorban főzelékek sűrítésére, süteményekhez, levesekhez, krémekhez, pudingokhoz, palacsintákhoz használjuk.
Gondoltad volna? Akár a koleszterinszintedet is csökkentheti, béta-glükán tartalma kapcsán, de cukorbetegség esetén is hasznos lehet, hiszen nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet (Ha nem teszel bele sok cukrot :) )
Búzaliszt alternatívájaként is alkalmazhatod, csak számolj azzal, hogy a zabpehelyliszt sikér-mentes, tehát tojást vagy banánt vagy "lenmagtojást" esetleg almaszószt stb. szükséges alkalmazni a vele való munkához, és természetesen ne várjuk ugyanazt az állagot, mint a hagyományos búzaliszt esetében, de a cél nem is ez! Hanem egy tápdús, izgalmas, egészségtudatos táplálék megalkotása.
A termék NEM gluténmentes. Maga a zab nem tartalmaz glutént, de betakarításkor (feldolgozáskor, szállításkor) szennyeződhet, tehát ha cöliákiás (lisztérzékeny) Vagy, válassz kifejezetten gluténmentes zabpelyhet és zabpehelylisztet.
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energiatartalom:1543 k j /367 kcal, Zsír:8,4 g, amelyből telített:1,3 g, Szénhidrát:56,5 g, amelyből cukor:1,0 g, Fehérje:12,1 g, Rost:9,1 g, Só:0,03 g |
Származási hely | EU |
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárold! |