Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz. Rendben
Termékek Menü

SZÁRÍTOTT KOVÁSZPOR 200 g

Ár:
2.000 Ft
Egységár: 10,00 Ft/g
SZÁRÍTOTT KOVÁSZPOR
Elérhetőség: Raktáron
Várható (nem garantált) kiszállítás: 2021. december 01.
Mennyiség:db

Leírás és Paraméterek

A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E termékünk abban különbözik a szárított vadkovászunktól, hogy semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk. 

Természetesen e termékünk SEM tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt! 

A csomagban lévő kovászmennyiség 13 db 500 g-os kenyérhez elegendő. 

Felhasználására 2 módszert javaslunk. 

1, Sütés előtésztával 

500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. 

Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni. 

2, Sütés közvetlen bekeveréssel

1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. 

Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni. 

FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát. 

FONTOS! Amennyiben a kenyerekkel vagy kovászokkal kapcsolatban technikai, felhasználói kérdésed van, akkor kérjük ne az ügyfélszolgálati telefonszámon érdeklődj, hanem írj levelet a zoli@spajzoldbe.hu címre vagy hívd Zolit a 06 20 488 1171 számon! 

Összetevők liszt, víz, természetes kultúrák (hozzáadott sütőélesztőt NEM tartalmaz!)
Allergének a termék GLUTÉNT tartalmaz!
Adagolás 5% a lisztmennyiségre vetítve

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!