Én most édesen készítettem, és nyers szederfagyival (mélyhűtött szeder összeturmixolva) tálaltam:
Meggyújtottam a tüzet a kb. 1 liter zabtej alatt, melyhez egy kis margarint, csipet sót és 5 evőkanál barna cukrot kevertem. A melegedő tejhez folyamatos keverés mellett hozzáadtam 20-25 dkg Király búza darát, és sűrűsödésig abba sem hagytam ezt a kevergetést. Innen kezd hasonítani a Rántott zabpehely szeletre . A forró grízt átöntöttem egy hőálló téglalap alakú tálra, és bősz várakozásba kezdtem (mikor hűlsz már ki végre Kisangyalom?)
Ezután a tálban csinos szeletekre vágtam, majd kezdődhetett a víg bundázás: először Király búza dara és Király búza liszt keverékében hempergőztek, majd zabtejben fürdőztek a szeletek, azután újra a dara/liszt keverékbe ugrottak, ahonnan szállingóztak is nagy ívben a forró kukorica csíra olajba. Végül barnás-roppanósan kerültek az ebédlő asztalra, mindenki nagy örömére.
Próbáld ki sósan és édesen is!