Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz. Rendben
Termékek Menü

Spájzold Be! Világos kovászpor 50 g

Ár:
650 Ft
Egységár: 13,00 Ft/g
Elérhetőség: Raktáron
Várható (nem garantált) kiszállítás: 2022. május 20.
Mennyiség:db

Leírás és Paraméterek

Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag

Elősegíti a helyes savfok beállítását

Aromás kenyér ízt kölcsönöz

Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat

Felhasználása:

A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. Semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk. 

Sütőélesztőt nem tartalmaz.

A csomagban lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez elegendő. 

Felhasználására 2 módszert javaslunk. 

1, Sütés előtésztával 

250 g lisztet, 5 g kovászport és 190 ml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 250 g lisztet, 190 ml vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. 

Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni. 

2, Sütés közvetlen bekeveréssel

500 g lisztet,  5 g kovászport 375 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. 

Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni. 

FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimális, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát. 

Összetevők rozsliszt, szárított rozskovász, tejsav, citromsav
Allergének glutén
Nyomokban tartalmazhat tojás-, tej-, szójaszármazék, földimogyoró, diófélék, szezámmag, csillagfürt
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia 1131kJ / 266 kcal, Zsír 0,5 g, amelyből telített zsírsavak 0,1 g, Szénhidrát 31,7 g, amelyből cukrok 0,4 g, Rost 3,9 g, Fehérje 3,2 g, Só 0,0 g
Száraz hűvös helyen tárolandó
Származási hely Magyarország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!