Spájzold Be! Világos kovászpor 200 g
Egységár: | 8,95 Ft/g |
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható (nem garantált) kiszállítás: | 2022. május 20. |
Leírás és Paraméterek
Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag
Elősegíti a helyes savfok beállítását
Aromás kenyér ízt kölcsönöz
Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat
Felhasználása:
A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. Semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk.
Sütőélesztőt nem tartalmaz.
A csomagban lévő kovászmennyiség 40 db 500 g-os kenyérhez elegendő.
Felhasználására 2 módszert javaslunk.
1, Sütés előtésztával
250 g lisztet, 5 g kovászport és 190 ml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 250 g lisztet, 190 ml vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni.
2, Sütés közvetlen bekeveréssel
500 g lisztet, 5 g kovászport 375 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre.
Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni.
FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimális, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát.
Összetevők | rozsliszt, szárított rozskovász, tejsav, citromsav |
Allergének | glutén |
Nyomokban tartalmazhat | tojás-, tej-, szójaszármazék, földimogyoró, diófélék, szezámmag, csillagfürt |
Átlagos tápérték 100 g termékben | Energia 1131kJ / 266 kcal, Zsír 0,5 g, amelyből telített zsírsavak 0,1 g, Szénhidrát 31,7 g, amelyből cukrok 0,4 g, Rost 3,9 g, Fehérje 3,2 g, Só 0,0 g |
Száraz hűvös helyen tárolandó | |
Származási hely | Magyarország |