Leírás és Paraméterek
Sötét tökmagos kenyér készítése:
Hozzávalók 2 db 750g-os kenyérhez:
Duzzasztáshoz: 250 g sötét tökmagos lisztkeverék
250 g víz
Dagasztáshoz: 750 g kenyérliszt
400 g víz
14 g szárított élesztő
10 g só
A duzzasztáshoz egy kelesztőtálban keverd össze a vizet a lisztkeverékkel majd 2-3 órát pihentesd szobahőmérsékleten.
Ezután add hozzá a vizet, kenyérlisztet, élesztőt és dagaszd tésztává. Miután összeállt a tészta keverd hozzá a sót és újra gyúrd át. 45 percet keleszd szobahőmérsékleten.
Kelesztés után oszd két egyenlő részre,ízlés szerint forgasd magkeverékbe,formázz hengert vagy bucit belőlük és tedd őket lisztezett konyharuhával kibélelt edénybe vagy liszttel megszórt szakajtóba. Ismét 45 percig keleszd szobahőmérsékleten,majd sütheted is. :)