Leírás és Paraméterek
Több fázisú válogatáson és tisztításon átesett Királybúza szemes változata, amely nem tartalmazza a búzaszem külső, vékony rétegét (ez fogja fel a környezetből származó szennyeződéseket), így biztonsággal felhasználható házi malomban történő őrlésre.
A Király búza a tönköly és a tönke búza keresztezésével nemesített búzafaj, amelyben egyesült a tönköly életrevalósága, robusztussága, igen magas fehérjetartalma a tönke búza keménységével, kiválóan rugalmas sikér-szerkezetével és a rendkívüli szárazságtűrésével. (A tönke búza volt az ókori Egyiptom és Babilon legjellemzőbb búzája.)
A Király búzából készült lisztek fehérjetartalma jelentősen magasabb a közönséges lisztekhez viszonyítva, aminosav összetétele nagyságrendekkel kedvezőbb. A hagyományos lisztekhez képest színe sárgásabb, a búzában természetes módon meglévő karotin festékanyag miatt. "Élő" lisztről van szó, ezért kelt tészták készítésénél 1 kg liszthez 1,5% vagyis 1,5 dkg friss élesztő vagy annak megfelelő kovász használata elegendő, szemben az "élettelen" liszteknél 5% (5 dkg) helyett.
Többre vagy kíváncsi? Nézd meg most a Királybúza lisztünk saját oldalát: www.kiralybuzaliszt.hu