Leírás és Paraméterek
A kendermag olaj 8 különféle esszenciális aminosavat tartalmaz, fontos vitaminokat, komplex B vitamint és E vitamint és 80%-ban többszörösen telítetlen zsírvakból áll, melyek fogyasztása kiemelkedően fontos az emberi szervezet számára.
A kendermag olaj jótékony hatásai:
Az olaj tartalmaz az immunrendszer számára fontos gamma-linolénsavat is (GLA)
Segíti a gyulladások kezelését, csillapítását, enyhíti
a menstruáció előtt fellépő fájdalmakat, ízületi gyulladásokat és a cukorbetegségből eredő idegbántalmakat.
A kendermag olaj viszonylag magas Omega3 zsírsav tartalommal rendelkezik, aminek szerepe van a koleszterin anyagcserében, megelőzi a vérrögképződést, ahogy meggátolja a vérlemezkék leragadását is.
Az anyagcsere folyamatok természetes elősegítője.
Csökkenti a koleszterin szintet.
Csökkenti a vérnyomást, helyreállítja a vérkeringést.
Megöntözheted vele tésztáidat, salátáidat, vagy rácsorgathatod a kenyeredre: lényeg, hogy ne hevítve, hanem hidegen alkalmazd!
Származási hely | Magyarország |
Összetevők | Hideg sajtolással - vegyszer és adalékanyagok nélkül - készült kendermag olaj |
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben | Energia 3570 kJ/850 kcal Zsír 95,0 g, melyből zsírsavak 10 g. Szénhidrát 0,0 g, melyből cukrok 0,0 g. Fehérje 0,0 g. Só 0.2 g |