Leírás és Paraméterek
A legfinomabb linzer recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g Spájzold Be! BL80 kenyérliszt
- 200 g hideg vaj, kockázva
- 100 g porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál reszelt citromhéj (opcionális)
- Csipet só
Díszítés:
- Porcukor a megszórásra, vagy olvasztott csoki
Elkészítés:
-
A lisztet, hideg vajat, porcukrot, tojássárgáját, vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot), citromhéjat és egy csipet sót tegyél egy tálba.
-
Gyorsan dolgozd össze a hozzávalókat, amíg morzsás tésztát nem kapsz. Ne gyúrd túl, csak addig dolgozd, amíg az összetevők összeállnak.
-
Gyúrj egy gombócot a tésztából, és tekerd be fóliába. Hűtsd legalább 30 percig a hűtőszekrényben.
-
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
-
Nyújtsd ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra a lisztezett felületen.
-
Kiszúróval vagy éles késsel vágd ki a formákat. Készíts dupla mennyiségű "alsó" tésztát, amelyek később alulra kerülnek, és azokat, amelyekbe kis kör alakú középső rést vágunk (közepekből lesznek a tetejére kerülő tésztadarabok).
-
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd el a tésztaformákat, majd süsd 8-10 percig, vagy amíg aranyszínűek lesznek.
-
Hagyd kihűlni a sütiket.
-
Ha kihűltek, szórd meg porcukorral, vagy olvasztott csokival!
Jó étvágyat!