Leírás és Paraméterek
A hajdinának különösen nagyra becsült helye van a természetgyógyászatban és a dietetikában az erekre gyakorolt védő hatása* miatt, amiért a ma emberének napi étrendjében sűrűn szerepelnie kellene. Tartalmaz E-vitamint és sok-sok B-vitamint is. Ezen kívül gazdag élelmi rostokban, ami kedveltté teheti a székrekedéssel küzdők körében is.
*A hajdina, főként rutin tartalmánál fogva érvédő hatással bír: Sajnos ma a szív- és érrendszeri betegségek vezető krónikus betegségek, és vezető halálozási okok mind Magyarországon, mind világszerte. Ezért is kellene egyéb tevékenységeink - kevesebb stressz, harag és bosszankodás = érösszehúzódás, több mozgás és szabad levegő, több C-vitamin lehetőleg rutinnal kiegészítve, és több fincsi hajdina (és zöldség) beiktatása az étrendbe.
* * * *
A hajdinát fogyaszthatod :
- salátaként
- lisztként (ha ledarálod)
- édes vagy sós köretként,
- levesbetétként
- kásaként
A hajdina különleges, finom, és nagyon egészséges étel.
Ajánlott fűszerek : bazsalikom, majoránna, kakukkfű, vöröshagyma
| Származási hely | Lengyelország |
| Összetevők | hajdina (főzőtasakban) |
| Nettó tömeg | 2x125 g |
| Átlagos tápérték 100 g termékben | |
| Energia | 1472 kJ, 347 kcal |
| Zsír | 2,8 g, |
| melyből telített zsírsavak | 0,6 g |
| Szénhidrát | 67 g, |
| melyből cukrok | 1,2 g |
| Rost | 2,6 g |
| Fehérje | 13 g |
| Só | 0,01 g |
| Származási hely | Lengyelország |