Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz.
Termékek Menü

Spájzold Be! Világos kovászpor 50 g

Ár:
875 Ft
Egységár: 17,50 Ft/g
  • 10db 500g-os kenyérhez
  • Nem tartalmaz sütőélesztőt
Elérhetőség: Raktáron
Várható (nem garantált) kiszállítás: 2024. május 21.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Dagasztótál zománcozott 32 cm Dagasztótál zománcozott 32 cm
3.710 Ft
Mennyiség:db

Leírás és Paraméterek

Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér

  • Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag
  • Elősegíti a helyes savfok beállítását
  • Aromás kenyér ízt kölcsönöz
  • Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat

Hosszú kelesztéshez ajánljuk!

A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre és a bélzetre.  A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros bacik elszaporodását.

A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában.

Sütőélesztőt nem tartalmaz.

A csomagban lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez elegendő. 

A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat.

Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen új világot.


Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától!

 

Adagolása lisztsúlyra számítva: 1%

 

A  Világos kovászpor  használata a következő:

Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28 °C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75 g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát.

Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász.

Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik.

Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja. 

 

Összetevők rozsliszt, szárított rozskovász, tejsav, citromsav
Allergének glutén
Nyomokban tartalmazhat tojás-, tej-, szójaszármazék, földimogyoró, diófélék, szezámmag, csillagfürt
Átlagos tápérték 100 g termékben Energia 1131kJ / 266 kcal, Zsír 0,5 g, amelyből telített zsírsavak 0,1 g, Szénhidrát 31,7 g, amelyből cukrok 0,4 g, Rost 3,9 g, Fehérje 3,2 g, Só 0,0 g
Száraz hűvös helyen tárolandó
Származási hely Magyarország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek