Leírás és Paraméterek
A Fermentáda érett szicíliai citromból készült alkoholmentes ital, amely pezsgőélesztő segítségével felsőerjesztésű technológiával készül.
A Fermentáda nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, aromákat és tartósítószereket sem! Mindemellett a szokványos üdítőitalokhoz képest kevesebb cukrot tartalmaz.
Az erjesztéssel (fermentálással) történő tartósítási eljárás évezredekre nyúlik vissza. Az ételek és italok eltartásának és a vitamintartalom megőrzésének módja összeköti a világ összes emberi kultúráját.
A Fermentáda citrusrostot és élesztőt tartalmaz, amelyek a B-vitamin forrásai. Hosszabb állás után mindkét komponens az üveg alján összegyűlik, ezért többször fel kell rázni az üveget, ami fellazítja az üledéket. Ez a jelenség a természetes erjesztés következménye, amely még különlegesebbé teszi a Fermentáda-t.
Ennek az italnak a gazdag aromája úgy tűnik ki a legjobban, ha egy vékony pezsgőspohárban hűtve fogyasztjuk.