Ételízesítő házilag, tiszta sóval
Édesanyám talált rá erre az ízbombára, és
kijelenthetem, hogy az egyik legkedvesebb
és leghasznosabb ajándék, amit valaha kaptunk.
Ez az ételízesítő olyan finom, hogy még önmagában is eteti magát csodálatos, pikáns ízeivel, melyeket a tiszta só csak felerősít.
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1 karalábé
1 zeller
6 sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
3 fej vöröshagyma
3 fej lilahagyma
6 nagyobb gerezd fokhagyma
10 paradicsom
6 paprika (lehet köztük ízlés szerint 1-2 erősebb is)
1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöldje
Elkészítés:
1. Daráld le az összes zöldséget egy nagy tálba. Ahány kilónyi, annyiszor 25 dkg sót adj hozzá.
2. Alaposan keverd össze és töltsd üvegekbe.
Szinte bármihez felhasználhatod: sültekhez, levesekhez, szendvicsekhez, főzelékekhez, kenőkékhez....millió a lehetőség! A só miatt akár évekig is hasznos segítőd lesz (boszorkány)konyhádban. Semmi adalék, semmi mesterséges tartósító, csak csodálatos, tiszta ízek.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Mennyiség: 10 üvegnyi
Rácz Lajosné szuper receptje.