Leírás és Paraméterek
A tojás nélkül, alakorbúzából készült tészta testes, finom ízű. Teljes kiőrlésű, nem nemesített, ősi gabonafajtából előállított, magas rosttartalmú termék
A bözödi alakorbúzát felfedező prof. dr. Gyulai Ferenc archaeobotanikus szerint az emberiség legősibb gabonájának a pelyvás alakor számít. A nyolcezer évvel ezelőtt a Kárpát-medencébe került búza a római korig meghatározó gabonaféle volt.
Felhasználási javaslat: Tízszeres mennyiségű vízhez (250 g tésztához 2,5 liter víz) olaj nélkül adjunk 25-40 g sót, majd a tésztát a forrásban lévő vízhez adjuk és 8-10 percig főzzük. Öblítés nélkül csak szűrjük le a tésztát miután megfőtt.
Glutént tartalmaz!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!