Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz.
Termékek Menü

Sült daraszelet

Darából az egyik kedvenc ételünk a  sült vagy „rántott szelet”, mely finoman fűszerezett  főételként és édesen, sütiként is megállja a helyét, hiszen nem csak szeletelhető (mondom ezt annak, aki a húst vagy a rántott sajtot szeretné vele kiváltani), de kiemelkedő beltartalommal és magas fehérjetartalommal is bír.  Gyerkőcök és felnőttek egyaránt szívesen fogadják, elkészítése pedig tényleg egyszerű. 

Én most édesen készítettem, és nyers szederfagyival (mélyhűtött szeder összeturmixolva) tálaltam:

Meggyújtottam a tüzet a kb. 1 liter zabtej alatt, melyhez egy kis margarint, csipet sót és 5 evőkanál barna cukrot kevertem. A melegedő tejhez folyamatos keverés mellett hozzáadtam  20-25 dkg Király búza darát, és sűrűsödésig abba sem hagytam ezt a kevergetést. Innen kezd hasonítani a Rántott zabpehely szeletre . A forró grízt átöntöttem egy hőálló téglalap alakú tálra, és bősz várakozásba kezdtem (mikor hűlsz már ki végre Kisangyalom?) 

           

Ezután a tálban csinos szeletekre vágtam,  majd kezdődhetett a víg bundázás: először Király búza dara és Király búza liszt keverékében hempergőztek, majd zabtejben fürdőztek a szeletek, azután  újra a dara/liszt keverékbe ugrottak, ahonnan szállingóztak is nagy ívben a forró kukorica csíra olajba. Végül barnás-roppanósan kerültek az ebédlő asztalra, mindenki nagy örömére.

Próbáld ki sósan és édesen is!