"Pane Cafone
- 250 ml langyos víz
- 3 gramm friss élesztő
- 380 gramm Királybúza liszt (Kbl120)
- 7 gramm Parajdi só
250 ml langyos vízben feloldok 3 gramm friss élesztőt, hozzáadok 380 g királybúzalisztet (KBL120), és 7 g parajdi sót. Fakanállal alaposan elkeverem. Fóliával vagy fedővel letakarom és 24 órán át szobahőmérsékleten pihentetem. 24 óra elteltével lisztezett deszkán óvatosan cipót formázok belőle, amit sütőpapírra teszek. 2 órát kelesztem. Sütés előtt 30 perccel 220 fokra bekapcsolom a sütőt benne a vaslábassal, kacsasütővel vagy beáztatott sütőtállal. A kelesztés leteltével óvatosan a forró edénybe teszem a tésztát (a papíral). Fedő alatt 30 percig, majd fedő nélkül 15 percig sütöm. Rácson hűtöm."
Köszönjük a receptet Áginak!
Az alapanyagokat itt éred el:
Királybúza liszt
Parajdi só