Pane Cafone

Pane Cafone

Pane Cafone! Egy nagyon könnyed, légies kenyér.. Természetesen a legjobb alapanyagokból!

 

"Pane Cafone

- 250 ml langyos víz
- 3 gramm friss élesztő
- 380 gramm Királybúza liszt (Kbl120)
- 7 gramm Parajdi só
 

250 ml langyos vízben feloldok 3 gramm friss élesztőt, hozzáadok 380 g királybúzalisztet (KBL120), és 7 g parajdi sót. Fakanállal alaposan elkeverem. Fóliával vagy fedővel letakarom és 24 órán át szobahőmérsékleten pihentetem. 24 óra elteltével lisztezett deszkán óvatosan cipót formázok belőle, amit sütőpapírra teszek. 2 órát kelesztem. Sütés előtt 30 perccel 220 fokra bekapcsolom a sütőt benne a vaslábassal, kacsasütővel vagy beáztatott sütőtállal. A kelesztés leteltével óvatosan a forró edénybe teszem a tésztát (a papíral). Fedő alatt 30 percig, majd fedő nélkül 15 percig sütöm. Rácson hűtöm."

Köszönjük a receptet Áginak!

Az alapanyagokat itt éred el:
Királybúza liszt
Parajdi só