A legtutibb Hamburger receptje

A legtutibb Hamburger receptje
Hogy mi a legjobb hamburger receptje? Megtudtuk Timitől, amit ezúton is nagyon köszönünk! Jó étvágyat! :)

"Ahogy én készítettem a hamburger bucikat:

A hamburger buci sütés előtti este
-5 dkg anyakovász (nálam ez házi kefíres kovász)
-10 dkg langyos víz
-15 dkg kenyérliszt

A vizet a kovásszal alaposan elkeverem, majd a liszttel is, és csomó mentesre dolgozom. Letakarva pihentetem a konyhapulton 9- 12 órán át. Minimum dupláznia kell, de inkább tripláznia a kovásznak.

Másnap reggel bedagasztom a tésztát:

az egész kovász
-65 dkg Királybúza liszt (KBL 120)
-300 ml tej (szoba hőmérsékletű)
-120 gramm fehér joghurt vagy tejföl
-1 kanál 100 % hidegen sajtolt napraforgó olaj
-2,5 evőkanál cukor
-1 púpozott teáskanál parajdi só
-1 nagy tojás
-1 tojás és szezámmag a zsemlék lekenésére

Elkészítés menete:

A lisztet a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a tejet, és hozzáadom az összes kovászt, majd másfél órán át letakarva pihentetem. A pihentetés után hozzáadom joghurtot, cukrot, tojást, és megkezdem a dagasztást. Az olajat a dagasztás felénél, a sót a vége felé adom a tésztához. Hasonló tésztát kapok mint a kenyéré, állaga olyan lágy legyen, hogy hajtogatni lehessen. Miután szép simára dagasztotta a gép a tésztát, enyhén olajozott tálba teszem át, és azonnal sziromhajtást végzek. Két óra alatt háromszor hajtogatom meg, /egy coil és két laminálás/. Látom, hogy a tészta életre kel a kezem alatt, bubisodik. A harmadik hajtás után nem formázom meg, nem gömbölyítem a tésztát, hajtogatott állapotban egy kelesztőtálba teszem, míg a tészta majdnem duplára kelt. Enyhén lisztezett munkafelületre borítom a tésztát, majd 10 részre osztom. Zsemléket formázok. Két sütőlemezre rakom, hogy sütés közben ne nőjenek össze. Konyharuhával letakarva duplára kelesztem a bucikat, nálam ez két és fél óra volt. Ha megkeltek felvert tojással lekenem a bucikat, szezámmaggal gazdagon megszóróm és 180C-on kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütöm.

A hamburger húspogácsa 10 bucihoz: 1,2 kg darált marhahús, 0,9 kg darált sertés hús, 2 egész tojás, 1 csapott evőkanál őrölt bors, 1 csapott evőkanál őrölt koriander

Összekeverem az alapanyagokat és 10 pogácsát formálok belőle, grillen sütjük. BBQ szósszal lehet kenegetni sütés közben a húspogácsákat.

(Sózni viszont csak utólag szabad.)

Mindenkinek nagyon ízlett!

Grillszezonban még biztos sokszor fogunk ilyet készíteni!