Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz. Rendben
Termékek Menü
0
+36 20 488 1171

Varázsolj kókuszzsírból őrülten jó édességeket!

Krémes csoki vagy „karamell” 3 összetevőből!

 

Ezúttal egy kényeztetőbb oldalát szeretném bemutatni e sokoldalú élelmiszernek. A kókuszzsír selymesít, összetart, fantasztikus új világot nyit meg előttünk a nyers édességek terén (is). Ha tehát szereted az egyszerű, krémes, egészséges nyalánkságokat, akkor ez a cikk bizony Neked szól.

A mindössze 3 összetvős nyers csoki vagy "karamell" olyannyira krémes és fenséges, hogy én őszintén megmondom, sosem ettem még különlegesebb édességet. Sokkal kifinomultabb bármely készen kapható nyalánkságnál. Tulajdonképpen bármilyen olajos magból készülhet (mogyoró, mandula, kesudió, dió, akár napraforgó stb.) melyet a darálóban szinte krémessé szecskázok, ebbe nyommantok némi mézet vagy agave szirupot, és olvasztott kókuszzsírral összekeverem. Egy sütőpapírral kibélelt tálkába öntöm, mélyhűtőbe teszem, és pár óra múlva megpróbálom nem az egészet megenni. Igazi kihívás a dolog.

          

Ez mogyoróvajas krémcsoki.

Itt jön a diós:

                                   

1 csésze diót alaposan megdaráltam, kb. negyed csésze olvasztott kókuszzsírral és szintén kb. negyed csésze agave sziruppal kevertem, majd egy csipet val is megszórtam a masszát. Téglalap alakú tálba öntöttem, hogy minél vékonyabb legyen a végeredmény, és mehetett is a mélyhűtőbe. Ezt este készült: reggel úgy ugrottam ki az ágyból, mint a rakéta, egyenesen a hűtő irányába...

Vagy varázsolhatsz igazi kókuszgolyót, melynek szintúgy a kókuszzsír adja fenséges lágyságát. Ezért hűtőben is kell tartani két falás között, ahogy MINDEN kókuszzsír alapú művet. 

             

Nálam ez a recept testesíti meg A Tökéletes kókuszgolyót, mely végre simán felveszi a versenyt a bolti Raffaelloval:

Összetevők: 20 dkg kókusztejpor, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg barna cukor (vagy xilit), 10 dkg kókuszzsír, 1 dl víz.

Szirupot főzök a vízből a cukorral, langyosra hűtöm. Hozzákeverem a kókusztejport, az olvasztott kókuszzsírt, és 15 dkg kókuszreszeléket. Az elkészült krémet- mely lágy lesz az olvasztott kókuszzsírtól- hűtőbe teszem, majd dermedés után kis golyókat formálok a masszából és a maradék kókuszreszelékbe hempergetem őket. E golyócskák közepébe hántolt mandulát is tettem az élvezkedés kedvéért. Egyszerű, gyors és fantasztikusan finom édesség!

Azután itt vannak a Nyers csokik. Alapjuk a kókuszzsír és a kakaópor (vagy karobpor), amihez adhatunk vanília őrleményt, kedvenc fűszereink bármelyikét (pl. chili, kakukkfű, narancshéj stb.) és aki kevésbé kesernyésen szereti, óvatosan elkeverhet benne némi kókusztejet. (A kókusztej sűrű és krémes, egyrészt ezért javasoljuk, másrészt a tej megemésztéséhez szükséges enzimeink hiányának tudatában nem buzdíthatunk senkit tejfogyasztásra) 

                   

Kényeztesd Magad, vagy okozz örömet velük másoknak! :)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikk