Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz. Rendben
Termékek Menü
0
+36 20 488 1171

Ízletes répatorta Király búza lisztből

Imádnivaló reformsüti!

Összetevői:

  • 2 csésze liszt (Király és teljes király vegyesen)
  • 1 csésze barna cukor vagy fél csésze xilit
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna
  • tasak sütőpor
  • csipet fahéj, gyömbér, szerecsendió vagy mézes fűszerkeverék
  • 2 nagyobb répa lereszelve
  • marék mazsola vagy aszalt áfonya
  • marék dió összetörve
  • fél csésze kukoricacsíra olaj/ kókuszzsír
  • 1 csésze narancslé vagy víz (nálam bio narancshéj vízzel elkeverve)
  • kevés vanília esszencia
  • Csokikrém (készülhet olvasztott csokoládéból, vagy kókuszzsír és kakaó együtteséből)
  • tetejére eperszeletek (fagyasztott eperből)

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A száraz alapanyagokat egy nagyobb, a nedveseket egy kisebb tálban keverd össze. Majd a nedveseket önts hozzá a szárazakhoz, és keverd át.  Főzelék-állagú legyen, ne folyjon!

A masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tedd. 45 percig süsd, de 35 körül pillants rá: ha pirul a teteje, takard le alufóliával. Ha a teteje nem folyós és nem remeg, de nem is kemény, akkor elkészült.

Ha kihűlt, jöhet a csokikrém a tetejére, és az eperszeletek.

Jó étvágyat hozzá!  smiley

A süteményt Steiner Kristóf : Kristóf konyhája című szakácskönyv inspirálta

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikk Király búza liszt