Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz. Rendben
Termékek Menü
0
+36 20 488 1171

Csudafinom zöldséges falatok

 

Szeretnél valami gyorsat varázsolni az asztalra? Valami gyönyörűt és finomat, amit a gyerkőc is szívesen csócsál, és a vendégeid is örömmel fogadják?

A következő receptet a Kristóf konyhája című remek szakácskönyvből és természetesen Király búza lisztből készítettük el:

 

Hozzávalók kb. 6 zsemléhez: 

-1 csésze teljes kiőrlésű liszt

-1/2 tasak sütőpor

-1-2 csipet só

-1-2 csipet bors

-1-2 csipet őrölt fűszerkömény

-1 gerezd fokhagyma

-1/4 csésze olivaolaj (kukoricacsíra olaj) és egy kevés a fokhagyma pirításához

-1/2 csésze (vagy kicsit több, lisztfüggő) víz

-1 pici löttyintés balzsamecet vagy gyümölcsborecet

-1 marék apróra vagdosott szárított paradicsom

-1 kisebb cukkini vékony félkörökre szeletelve

-bármilyen apróra vágott zöldfűszer

Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítem 190 fokra. A keverőtálba szórom a lisztet, a sütőport és a fűszereket, összekutyulom őket.

2. Olajat forrósítok egy serpenyőben, erős lángon megpirítom rajta a fokhagymát, majd beleszórom a cukkinit. Addig pirítom, míg a cukkini megpuhul, de még nem kezd üvegesedni.

3. Beleszórom a zöldséget a lisztbe, majd a szárított paradicsomot. Állandó kevergetés mellett hozzáadom a vizet, az olívaolajat(csíraolajat) és a löttyintésnyi balzsam/gyümölcsborecetet. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a nyolcvanas években volt az eperhabnak, de úgy nyúlik, mint a rágó :) 

4. Belisztezem a tenyerem, sárgabaracknyi darabkákat szaggatok a tésztából, a sütőpapírral bélelt tepsire pakolom őket, majd a tepsit a sütőbe tolom 19 percre.

Mi nem bírtunk magunkkal, és cipócskát is készítettünk belőle:

"Mártogatósnak" Kristóf 2 rész olajat kever 1 rész balzsam-vagy gyümölcsborecettel. De növényi pástétommal is mennyei!

Próbáld ki ezt az egyszerű, gyors és színes ételt!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikk