Örülünk Neked! Oldalunk a folyamatos fejlesztés és a Te kényelmed érdekében sütiket (cookies) alkalmaz. Honlapunk használatával elfogadod a a cookie-k alkalmazását. Bővebben a cookie-król az Á.SZ.F-ben olvashatsz. Rendben
Termékek Menü
0
+36 20 488 1171

A legfinomabb növényi zsír („libazsír” ízvilág)

Na ezért érdemes összejönni a barátokkal zsíroskenyerezni  wink

A zsírok fontos energiaadó tápanyagok. A kókuszzsír ezen kívül egy olyan sokoldalúan felhasználható zsír, melynek feldolgozásához nincs szükség az epe munkájára, tehát az epepanaszokkal küzdők is bátran kísérletezhetnek vele. Lássuk hát ezt a mennyei, ízekben gazdag növényi zsírt, melynek

      elkészítése egyszerű és villámgyors:

  1. Kevés kókuszzsíron dinsztelj hagymát (opcionális)
  2. Adj hozzá 200-250 g felolvasztott kókuszzsírt
  3. Szórj bele fűszereket, gyógynövényeket, egyéb finomságokat, pl: metélőhagyma, rozmaring, petrezselyem, kakukkfű, fokhagyma, aszalt paradicsom apróra vágva, (füstölt) piros paprika, só, opcionálisan aszalt almakarika darabok, mandula darabok stb. Mi egy kis szójaszósszal is meg szoktuk bolondítani.
  4. Kíméletes hőfokon melegítsd össze a hozzávalókat, majd a tűzről levéve adj hozzá kb. 1 dl hidegen sajtolt olajat (pl. kukoricacsíra, ennek nincs utóíze): ettől válik könnyen kenhetővé a zsírod.
  5. Mehet is hűlni a spájzba (hűtőbe), de éberen figyelve időközönként keverd fel, különben az egész banda leülepszik az edény aljára. Ha kissé megszilárdult, és már nem kószálnak el benne a növényi részek, szép kis üvegekbe töltheted.

 

Kézműves ajándékként is remekül megállja a helyét (kiróbáltuk természetesen, elsöprő sikert aratott smiley), és a benne sütött zöldségek is valami egészen mennyei ízt kapnak.

Pálmazsírt NE!

Mi azért is részesítjük egyértelműen előnyben a kókuszzsírt, és kerüljük a pálmazsírt tartalmazó készítményeket, mert annak kitermelése rendkívüli károkat okoz a természetnek, az állatvilágnak, és nekünk, embereknek is -->  

 (Az egyre növekvő kereslet miatt egyre több őserdőt irtanak ki, hogy pálmafákat ültessenek a helyükre, nem törődve tettük hosszú távú következményeivel. Napi minimum 6-12 orángután veszti életét az erdőirtás, vagy a munkások keze által. Orángutánok, akik az elmúlt 20 évben életterük 90%-át már elvesztették...miattunk. Ha minden így folytatódik tovább, ez a gyönyörű, az emberhez leginkább hasonlító faj teljesen kipusztul. S egy másik gyönyörű faj szintúgy: az emberé. A pálmaolaj gyártása kapcsán szennyezik a folyókat, az égetéssel mérgező anyagok jutnak a légkörbe, az esőerdő irtásával pedig Földünk tüdejét teszik tönkre. A Föld oxigénkészletéhez elengedhetetlenül szükséges az esőerdők megléte, de a pálmaolaj miatt "percenként hat focipályányi dzsungel tűnik el". Te Ne támogasd ezt! (forrás: greenfo.hu ))

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikk Életmód